Volonterska pitanja i odgovori

 

 

OPĆE INFORMACIJE

 

 1. Koliko će volontera sudjelovati na Europskom  sveučilišnom  prvenstvu u rukometu na pijesku  i  Eruopskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima?

Planiramo uključiti otprilike 170 volontera u organizaciji Europskog sveučilišnog  prvenstva u rukometu na pijesku  i  Eruopskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim sportovima. Budući da će sudjelovati oko 1 200 sportaša i sportašica u 5 sportova, potrebna nam je sva pomoć.

 

 1. Kada se mogu prijaviti? Koliko unaprijed se trebam prijaviti?

Možeš se prijaviti bilo kada, sve do 30. travnja 2019.

 

 1.  Imam li kakvu prednost ako se prijavim ranije od ostalih?

Ne, selekcija ne ovisi o datumu prijave. Ipak, molimo da s prijavom ne čekaš do posljednjeg trenutka kako bismo na vrijeme mogli zabilježiti i informirati sve osobe prijavljene za volontiranje

 

 1. Moram li volontirati na Europskom  sveučilišnom  prvenstvu u rukometu na pijesku  i  Eruopskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima sve dane natjecanja; mogu li volontirati samo određeni broj dana?

Jedan od najvažnijih kriterija jest mogućnost volontiranja tijekom svih dana na te će kandidati koji imaju tu opciju biti u prednosti pri izboru za volontiranje.

 

 1. Pružate li zaista besplatan smještaj volonterima?

Za volontere koji žive izvan Zagreba osigurat ćemo smještaj i obroke tijekom, ali troškove prijevoza do Zagreba i nazad ćeš morati sam/sama financirati. Osim navedenog, Organizator će ti osigurati:

a) Akreditaciju za cijeli program natjecanja što uključuje i besplatan gradski prijevoz;
b) Službenu volontersku odjeću
c) Potvrdu o sudjelovanju

 

 1. Hoću li dobiti potvrdu o sudjelovanju?

Da, Hrvatski akademski sportski savez  će ti dodijeliti priznanje kojim se zahvaljuje na pomoći i sudjelovanju. U priznanju će se navesti broj odrađenih sati i naziv tvoje pozicije prilikom volontiranja.

 


 

 

PROCES PRIJAVE

 

 1. Kako mogu postati volonter na Europskom  sveučilišnom  prvenstvu u rukometu na pijesku  i  Eruopskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima sve dane natjecanja?

Moraš se prijaviti na našoj službenoj mrežnoj stranici –  ... izaberi Volunteers - Application form, ili na stranici ... izaberi Registration - Application form for volunteering.

Nakon što ispuniš prijavnicu i stisneš Pošalji, riješio/la si prijavu, a ostalo je na nama!

 

 1. Trebam li se prijaviti na obje mrežne stranice (... i ...)?

Ne, dovoljno je da se prijaviš jednom.

 

 1. Od čega se satoji proces prijave?

Proces prijave sastoji se od 3 faze: Online registracija, Intervju, Trening.

 

 1. Ako me niste odabrali za volontiranje, imam li još uvijek priliku sudjelovati na Europskom  sveučilišnom  prvenstvu u rukometu na pijesku  i  Eruopskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima  kao volonter/volonterka?

Nakon obavljenog intervjua, dobit ćeš potvrdu jesi li primljen/primljena ili ne. U slučaju da su tvoje odabrane pozicije već zauzete, tvoja će se prijava staviti na listu čekanja što znači da još uvijek postoji prilika za volontiranje.

 

 1. Kakva su pravila vezana uz moje osobne podatke? Dajete li ih nekome?

Prikupljanje, pohrana, razmjena i korištenje Vaših osobnih podataka upotrijebit će se isključivo za organizaciju sportskih događaja u HASS. Vaše podatke ne dajemo nikome.  Slanjem zahtjeva za ispisom podataka na beachhandball2019@eusa.eu ili combatsports2019@eusa.eu možete zahtjevati ispis ili ispravak Vaših pohranjenih podataka. U slučaju da ne želite primati informacije o aktivnostima HASS molim Vas da takvu informaciju pošaljete na e-mail beachhandball2019@eusa.eu ili combatsports2019@eusa.eu.

 


 

 

UVJETI

 

 1. Kakve uvjete moram ispuniti? Trebam li imati posebne vještine kako bi se kvalificirao za volontiranje?

Svi volonteri trebali bi biti entuzijastični i motivirani. Za neke volonterske pozicije prednost je poznavanje stranih jezika (npr. info point, Ured).

 

 1. Mogu li volontirati ako sam mlađi od 18 godina?

Ako si hrvatski državljanin i stariji si od 15, a mlađi od 18 godina u srpnju 2019. - možeš sudjelovati. Samo ti je potreban pristanak roditelja, tijekom postupka izbora obavijestit ćemo te o tome. Ako si iz druge države, moraš biti stariji od 18 godina u srpnju 2019.

 


 

 

OSTALE INFORMACIJE

 

 1. Kakav je smještaj i prehrana na Europskom  sveučilišnom  prvenstvu u rukometu na pijesku  i  Eruopskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima?

U Zagrebu će volonteri biti smješteni u studentskim domovima, a hrana će biti poslužena u studentskim restoranima ili u organiziranim prostorijama tijekom volonterskih smjena.

 

 1. Što ako ću imati problema tijekom sudjelovanja na Europskom  sveučilišnom  prvenstvu u rukometu na pijesku  i  Eruopskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima?

Uvijek se možeš obratiti organizatorima za pomoć. Hrvatski akakdemski sportski savez imat će organizirano osoblje za podršku i pomoć volonterima. Naravno, tvoj koordinator ti je uvijek na raspolaganju.

 

 1. Što ako se suočim s neočekivanim poteškoćama i odustanem od sudjelovanja na Europskom  sveučilišnom  prvenstvu u rukometu na pijesku  i  Eruopskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima?

Osobe koje volontiraju su slobodne napustiti natjecanja bilo kada, bez financijske odgovornosti. Ipak, bilo bi nam drago da razmisliš o opcijama i rješenjima. Razgovaraj sa svojim koordinatorom ili organizatorima; s prijateljima, roditeljima i drugim ljudima kojima vjeruješ. Pokušaj riješiti problem, no ako ne možeš i moraš se odlučiti za taj korak - slobodan/slobodna si to napraviti

 

 1. Ubraja li se volontiranje u moje sveučilišno obrazovanje?

Ne, volontiranje na Europskom  sveučilišnom  prvenstvu u rukometu na pijesku  i  Eruopskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima nije stažiranje u niti jednom obliku, a niti sveučilišni kolegij.

 

 1. Mogu li gledati utakmice?

Da, imat ćeš slobodan pristup svim utakmicama između svojih volonterskih smjena.

 

 1. Mogu li razgledavati grad tijekom svog volontiranja?

Naravno, sam/sama odlučuješ kako ćeš provesti svoje slobodno vrijeme između volonterskih smjena.